2011. 01. 21. - 19:41

Devon Rex - manószerű szemeivel igazi macskakülönlegesség!

Devon Rex - manószerű szemeivel igazi macskakülönlegesség!
A Devon Rex-ek „ősatyja" egy Kirlee nevű kandúr, aki az angliai Devonshire-ben látta meg a napvilágot 1959-ben. A mai devon rex-ek is mind Kirlee-re ütnek: manószerű kinézet, hullámos szőrzet, nagy fülek és óriási, kíváncsi tekintet jellemzi őket.
Devon RexA Devon Rex-ek „ősatyja" egy Kirlee nevű kandúr, aki az angliai Devonshire-ben látta meg a napvilágot 1959-ben. A mai devon rex-ek is mind Kirlee-re ütnek: manószerű kinézet, hullámos szőrzet, nagy fülek és óriási, kíváncsi tekintet jellemzi őket. A cica izmos testű, széles mellkasú állat, végtagjai rövidek. A devon rex-ek bundája egyedenként különbözik, de még egy cica élete során is változik a minősége.
Elég kevés Devon Rex példány létezik Európa keleti részén, de egyre töDevon Rexbb tenyésztő szeret bele ebbe a különös macskafajtába. A Devon Rex cicák a legkönnyebben tartható macskák közé tartoznak. A faj különlegessége lehet az, hogy magasabb hőmérsékletet igényel a hideg időkben, ám aki megengedheti magának, hogy macskát tartson, annak nem jelent ez akkora plusz költséget. Arról nem beszélve, hogy sokkal nyugodtabbá válunk, minden stressz, ami a nap folyamán összegyűlik, elillan, amikor a Devon Rex cica esténként az ölünkbe telepszik.

Jellemét tekintve a devon rex intelligens, barátságos, kíváncsi cica. Egyes tenyésztők úgy vélik, a deon rex egy macska, egy majom, illetve Dennis a komisz keveréke. Aktívak, játékosak, felfedezővágyuk újabb-és újabb kalandokba sodorja őket. Mindemellett nagyon ember-szeretőek, vállon, ölben ülve szívesen tartózkodnak. A Devonok különlegesek úgy külsőre, mint temperamentumra. Ők az ideális macskák azok számára, akik elfoglaltak, hiszen könnyű vigyázni rájuk, de azok számára is, akiknek sok szabadidejük van, mert sosem lehet unatkozni egy Devon mellett.

Forrás: www.cicak-macskak.lapunk.hu, www.haziallat.huMemo

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.