2022. 04. 21. - 10:40

Egészségesebbek a vegán kutyák?

Egészségesebbek a vegán kutyák?

Meghökkentő eredményt hozott egy új kutatás, melynek során kiderült: a vegetáriánus étrenden tartott ebek egészségesebbek.

Különös eredményre jutott egy tanulmány. Eszerint a vegetáriánus étrendet követő kutyák egészségesebbek, mint azok, amelyek húst esznek.
 
A kutatás 2536 kutyus egészségi állapotát hasonlította össze, melyeket standard táplálékkal, nyers hússal vagy növényi alapú étrenddel etettek. Az eredmények azt sugallják, hogy a „táplálkozási szempontból megfelelő” étrend lehet a legjobb a kiskutyák számára.
 
Az elemzés alapján a nyers hús volt a legegészségesebb az ebek számára, ám a kutatók hozzáteszik, hogy a tanulmányban résztvevő állatok fiatalabbak voltak, mint akik vegetáriánus étrendet követtek – ami utalhat arra, hogy miért tűntek egészségesebbnek.
 
Egészségesebbek a vegán kutyák?
Egészségesebbek a vegán kutyák?
 
„Úgy gondoljuk, tanulmányunk az eddigi legnagyobb, amely a vegán és húsalapú étrenddel etetett kutyák egészségügyi eredményeit vizsgálta. Számos objektív adatot elemzett, emellett a tulajdonosok véleményét és az egészségügyi állapotra vonatkozó állatorvosi értékeléseket is tartalmazta” – mondta el Andrew Knight állatorvos, a a Winchesteri Egyetem professzora.
 
Hozzátette, összességében így is megállapítható, hogy a kutyák számára a legegészségesebb és legkevésbé veszélyes étrend a táplálkozási szempontból megfelelő vegán étrend.
 
De további tanulmányok szükségesek ahhoz, hogy végleges következtetést lehessen levonni.
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.