2020. 06. 10. - 14:45

Egy ágyban a kutyával?

Egy ágyban a kutyával?
Sok kutyatartó gazdi engedi meg kedvencének, hogy bebújjon az ágyába. Vajon ez mennyire jó ötlet? Nézzük meg, milyen érvek szólnak amellett, hogy kutyusunkat beengedjük-e az ágyunkba.
Érvek – egy ágyban a kutyával – igenis jó

A kutyával való alvás nyugtatóan hat az emberekre, vérnyomáscsökkentő és stresszoldó hatású, így a gazdi kiengyensúlyozottabban éli mindennapjait.

A kutyák élvezik a közelséget, jót tesz a félősebb, bizalmatlanabb ebeknek.  A gazdival alvás sokszor segít ezeken a problémákon.

Ellenérvek – kutyát az ágyba soha…
A kutyával való alvás rangsorbeli problémákat eredményezhet. Ha a gazdi a partnerével és nem a kutyussal szeretne aludni, akár a kutya védelmi ösztöne is előtörhet.
Pozitív hatása mellett negatívan hathat az alvás minőségére, mert a négylábú társaink szuszognak, horkolnak, nyugtalanul alszanak, ezért sok gazdi felkel éjszakánként kedvencére.
Higiéniás szempontból fontos, hogy a kutya megfelelően kezelést kapjon az élősködök ellen, rendszeres féreghajtás és kullancs-bolha elleni védelem elengedhetetlen. Az allergia kiváltó oka is lehet az állatszőr, ezért érdemes gyakori huzatcserét beiktatni.
Kutyával való alvás nyugató hatású
Kutyával való alvás nyugató hatású
Alternatív megoldás
Ha szeretnénk, hogy kiskedvencünk kényelmesen tudja tölteni az éjszakát lehetőségünk van beszerezni neki egy saját fekvőhelyet. Rengeteg változat létezik, amik közül válogathatunk. Megfelelő lehet például egy puha kiságy vagy akár egy takaró, amibe be tud bújni.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.