2021. 12. 15. - 11:00

Egy átlagos kutya 89 szót ért meg

Egy átlagos kutya 89 szót ért meg

Az ebek átlagosan 89 szót képesek megérteni – állítja egy új kanadai tanulmány, mely több mint száz kutyatulajdonos bevonásával készült.

Gondolkodtunk már azon, vajon mennyit ért meg a kutyánk abból, amit mondunk? Beleértve természetesen a klasszikus vezényszavakat.
 
Egy új kanadai tanulmány most rámutatott, hogy egy átlagos eb 89 szó megértésére képes. A kutatást 100 kutyagazda bevonásával végezték, az állatok különböző fajtájúak voltak. A tulajdonosakat kérdezték a kedvenceik részéről érthető szavakról és kifejezésekről.
 
A gazdik arról számoltak be, hogy az ebek átlagosan 89 szót értenek meg, egy okosabb kutyusnál a szám a 215-öt is elérte.
 
Egy átlagos kutya 89 szó megértésére képes
Egy átlagos kutya 89 szó megértésére képes
 
Csaknem mindegyik házi kedvenc megértette az olyan parancsokat, mint az „ülj”, „feküdj” és „maradj”, de a szakértők elismerik: egyes kutyáknak formális képzésre lesz szükségük ahhoz, hogy megértsenek annyit, mint a legokosabb társaik.
 
„Evolúciós történetüknek, valamint az emberekkel való szoros kapcsolatuknak köszönhetően a házi kutyák megtanultak olyan szinten reagálni az emberi verbális és nonverbális jelzésekre, amelyekre más fajok nem képesek – mondta el a kanadai Dalhousie Egyetem tanulmányát vezető Catherine Reeve és Sophie Jacques. -A kommunikációs jelzésekre való reagálási képességük kritikus fontossággal bír azokban a szerepekben, amelyeket az életünkben betöltenek, legyen az szakmai vagy családi jellegű”.
 
A szakemberek hozzátették: a kutyatulajdonosok jelentései alapján úgy tűnik, az ebek nemcsak abban különbözőek, hogy hány szavat értenek meg, hanem abban is, hogy azok milyen jellegű szavak.
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.