2023. 04. 06. - 09:40

Egy portugál eb a valaha élt legidősebb kutya

Egy portugál eb a valaha élt legidősebb kutya

Bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe egy portugál eb, Bobi ugyanis kereken 30 esztendős, s ezzel a valaha élt legidősebb kutya.

A világ legidősebb kutyájának választották Bobit, egy portugál ebet, amely megérte a 30 éves kort. Az állat ezzel bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe. Fotó: Instagram/bobioldestdog
 
A kutyus 1992. május 11-én született, ezzel jelenleg a legöregebb kutya a világon. A korábbi rekordot egy ausztrál eb tartotta, Bluey, aki 1939-ben pusztult el - 29 évet és 5 hónapot élt.
 
Bobi fajtatiszta Rafeiro do Alentejo kutya, melynek átlagos élettartama 12-14 év. Korát a portugál kormány kisállat-adatbázisa is igazolta.
 
Az idős eb egész életét a Costa családnál töltötte a portgáliai Conqueiros faluban. Gazdája, Leonel Costa szerint az állat hosszú élettartama a nyugodt, békés környezetnek köszönhető.
 
Costa hozzátette: a kisállat ugyanazt eszi, mint a család és soha nem volt leláncolva vagy pórázra téve.
 
Öregsége azonban már megviseli Bobit: járási nehézségei vannak és romlik a látása.
 
„Bobi nagy harcos volt ennyi éven át. Csupán ő tudja, hogyan tartott ki – nem lehet könnyű neki, mert egy átlagos kutya élettartama nem olyan hosszú. Nyilván csak akkor tudná megmagyarázni sikere titkát, ha beszélne” – mondta a kutya gazdája.
 
Fotó: Instagram/bobioldestdog
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.