2019. 05. 12. - 13:10

Ehet fagylaltot a kutya?

Ehet fagylaltot a kutya?

Lassan a nyakunkon a nyár és elkezdődik a fagyi szezon. A kis kedvencek is imádják a hűsítő dolgokat, de vajon fogyaszthatják is?

Az már köztudott, hogy a kutyák nem ehetnek csokoládért, mert megbetegszenek tőle. Vajon mi a helyzet a fagylalttal? Sokan adnak kedvencieknek, mondván nekik is jól esik a hűsítő finomság. Ezzel azonban lehet, hogy a gazdi többet árt, mint gondolná. 

Ehet fagylaltot a kutya?

Nem tesz jót a fagyi a kutyának

A szakemberek megállapították, hogy a kutyáknak nem igazán tesz jó a tejes finomság, hiszen a legtöbbjük laktó érzékeny, így csak az emésztésüket teszi tönkre a fagylalt. Amennyiben a kis kedvenc nagyon szeretne valami hűsítő finomságot az ne a hideg édesség legyen, hanem inkább jégkocka. Ez azért is jobb, mert nem tejes és nem okoz hasmenést. 


Napjainkban pedig vannak már olyan finomságok is, amelyek kifejezetten a kutyák számára készültek és fogyaszthatják is. Összeségében mindenkinek azt javasolják az orvosok, hogy ne etessenek négylábú barátaikkal fagylaltot. 

 

Nagy Orsolya 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.