2023. 09. 28. - 09:40

Elpusztult a világ legmagasabb kankutyája

Elpusztult a világ legmagasabb kankutyája

A világ legmagasabb kankutyájának kiálltották ki 2022-ben Zeus-t, a dán dogot. Mostanra sajnos elpusztult.

Tavaly választották a világ legmagasabb kankutyájának az 1 méter magas dán dogot, Zeus-t. Az állat azonban nem érte meg a negyedik születésnapját - rákos szövődmények miatt elpusztult.
 
Tüdőgyulladást kapott, miután csontrák kezelése céljából eltávolították a jobb első lábát.
 
Az 1 méter magas kutyus halálát a Guinness World Records honlapján jelentette be gazdája, Brittany.
 
Tavaly választották a világ legmagasabb kankutyájának az 1 méter magas dán dogot
Tavaly választották a világ legmagasabb kankutyájának az 1 méter magas dán dogot
 
„Mély fájdalommal tudatjuk, hogy szeretett kutyánk, Zeusz, a Guinness Rekordok legmagasabb élő kan kutyája cím birtokosa elpusztult. Zeusz kedden reggel amputációval összefüggő tüdőgyulladásban hunyt el” – írta a szomorú tulajdonos.
 
Mint arról beszámolt, Zeus igazán különleges kutya volt. Gyengéd, szeretetteljes, nagyon makacs - de mindig örült, hogy láthatja családját és sok-sok barátját Dallas és Fort Worth környékén.
 
Zeus gazdája megjegyezte, hogy a legjobb orvosok látták el, az eb azonban végül már nagyon beteg volt, nem lehetett rajta segíteni.
 
Craig Glenday, a Guinness World Records főszerkesztője is megemlékezett a kutyusról, aki elmondása szerint mindig mosolyt csalt az arcukra.
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.