2021. 11. 18. - 10:30

Élvezik a macskák az emberi társaságot

Élvezik a macskák az emberi társaságot

Nem olyan tartózkodóak a cicák, mint azt sokan gondolják – mutatott rá egy új kutatás. A szőrös négylábúak igenis élvezik az emberek társaságát.

Sokan feltételezik a macskákról, hogy tartózkodó típusok és kiválóan elvannak saját magukban. Igaz, hogy szeretnek félrevonulni, ám kutatók szerint cseppet sem valós állítás, hogy ne élveznék az emberi társaságot.
 
Egy új tanulmány rámutatott: a macskák szeretik, ha gazdáik a közelükben vannak, mi több képesek megérteni az emberi hangokat, a kutyákhoz hasonlóan.
 
A cicák is élvezik az ember társaságát
A cicák is élvezik az ember társaságát
 
Általában zárkózottabbnak és függetlenebbnek tartjuk a cicákat az ebeknél, de Saho Takagi, a japán Kiotói Egyetem pszichológusa állítja: az állatok nagyon is képesek a „komplex gondolkodásra”.
 
„Vannak mentális elképzeléseik mások hollétéről - ez a társadalmi-térbeli megismerés egy formája” – fogalmazott a szakember.
 
A kutatók több tucat macskát teszteltek, azzal, hogy lejátszották nekik a gazdájuk hangját, vagy pedig egy ismeretlenét. A nevükön szólították őket, illetve más macskák nyávogását is eljátszották, hogy lássák, hogyan reagálnak.
 
A tanulmány további bizonyítékot adott ahhoz, hogy a cicák hasonló gondolkodásmóddal rendelkeznek, mint kutya társaik.
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.