2019. 10. 08. - 12:15

Erre kell ügyelni az őszi séta közben

Erre kell ügyelni az őszi séta közben
Az ősz beköszöntével egyre hidegebb van oda kint, ez pedig a kutyákra is hatással van. Éppen ezért érdemes oda figyelni néhány dologra. 

 

Különleges felkészülést igényelnek a házi kedvenc minden évszakváltáskor. A nyár rengeteg kalandot ad a kutyusoknak, de az ősz hamar jön és elmúlik a vizes játékok és a hosszú nyár esti séták. 
 
kutya
A régi, esetleg szakadt póráz helyett érdemes újat vásárolni
 
Amikor hűvösebb van, érdemes oda figyelni, hogy felszerelést kap a kis kedvenc. Ha például a rég póráz megsérült, akkor érdemes befektetni egy újra. A száraz levelek is sok meglepetést nyújthatnak. Minden egyes séta után alaposan nézd át kutyádat és figyelj arra, hogy ne egyen gombát, gesztenyét vagy más növényt, nehogy azok mérgezőek legyen. Amennyiben megtörtént a baj, akkor  minél előbb állatorvoshoz kell fordulni. 
 
Fontos elkerülni a nagy lakóépületeket is, ahol többnyire az őszi időszakban végeznek rágcsálóirtást, hiszen ezek a mérgek akár végzetesek kimenetelűek is lehetnek. Az utolsó tanács pedig az, hogy az esti órákban való sétához jobb fényvisszaverő nyakörvek és pórázok használata.
 
 
Nagy Orsolya

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.