2019. 09. 26. - 13:20

Ezért dorombol a macska

Ezért dorombol a macska
Biztosan benned is felmerült már a kérdés. Most eláruljuk a titkot!

 

Tudtad, hogy az egész a macska agyában kezdődik, amely által másodpercenként 25-15 rezgés jön létre, így amikor be- és kilégzés van, dorombolás jön létre. Érdemes megemlíteni azt is, hogy nem minden fajta tud dorombolni. 
Sokan azt gondoljátok, hogy a macskák csak akkor dorombolnak, ha jól érzik magukat, azonban kutatások bebizonyították, hogy több dolog áll a háttérben.
 
Nemcsak akkor dorombol a macska, ha boldog
 
A tudósok szerint a dorombolás, olyan, mint amikor az emberek mosolyognak. Ez persze nemcsak boldogságot jelenthet, akár zavartság is lehet. 
A kutatások azt bizonyítják, hogy a cicák dorombolása egyfajta kommunikációs eszközként szolgál. Ez akár sírás is lehet, mely az emberek felé egyfajta jelzés. Egy másik vizsgálat szerint akár öngyógyítás céljából is jelentkezhet a dorombolás, mely során könnyebben gyógyulnak például a sebek vagy akár enyhül a fájdalom. 
 
Érdekes tény, hogy a dorombolás nemcsak a cicáknak segít, ugyanis a hang által a gazdikban is csökkenhet a stressz. Állítólag, akik macskát tartanak egyfajta kikapcsolódást nyújt számukra a kedvencükkel töltött idő. 
 
 
Nagy Orsolya

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.