2018. 05. 06. - 08:36

Ezért nyávog a macska éjszaka

Ezért nyávog a macska éjszaka
A cicák éjszakai állatok, ezért ebben az időben a legaktívabbak mindenben. Ráadásul ilyenkor nyávognak a legtöbbet.
A macskák a nyávogással jelez. Nemcsak számunkra, hanem egymás között is. Sokszor a problémáit szeretné velünk megosztani, mint például, hogy szomjas vagy éhes. Sőt, akkor is sokszor nyávognak ha csupán figyelemre vágynak. Amikor még kicsi a házi kedvenc szinte éjjel-nappal játszana. Ahogy pedig növekszik egyre inkább előjön a vadászösztöne. Ez többnyire az esti órákban tör rá. Sajnos azonban a gazdik életét ez sokszor megkeserítheti. 
 
cica
Sok módszer segíthet az éjszakai nyávogás ellen
 
Mit lehet ellene tenni?
Amikor kedvencünk nagyon aktív éjszaka érdemes még a lefekvés előtt játszani vele, hogy levezethesse az energiáját, így mindenki számára nyugodt lesz az éjszaka. Talán szokatlan megoldásnak tűnhet a klasszikus zene is, amely megnyugtatja a cicákat. 
 
Ugyancsak beválhat, de több napig eltarthat a macskák figyelmen kívül hagyása. Ezt ugyan nem szeretik, de hozzászoknak. Utóbbinál figyelni kell rá, hogy nehogy egészségügyi okokat hozzon elő. Amennyiben a macska öreg, akkor már érdemes törődni a nyávogással, hiszen az más problémákat is jelezhet.
 
N.O.
 
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.