2015. 06. 30. - 19:00

Ezt a kutyát csak imádni vagy utálni lehet

Ezt a kutyát csak imádni vagy utálni lehet

Sokan gondolják úgy, hogy a kutyának tiszteletet parancsoló, robosztus állatnak kell lenni, amely ha kell az életét is adná a gazdájáért.


Tündéri kis kutyus, aki imádja a babusgatást

A csivava kutya fajta szerelmesei azonban másként vélekednek erről a kérdésről. Ebből a fajtából ugyanis a legnagyobbak sem nőnek 15-20 centiméternél nagyobbra. Az egészen picik pedig akár egy nagyobb pohárban is elférnek. A világ legkisebb termetű kutyusának is titulált jószágok igen közkedveltek manapság, bár tény, hogy nem kifejezetten házőrzésre termettek. Méretüktől függetlenül azonban kifejezetten heves vérmérsékletűek, és igen gyakran hallatják vékonyka kis hangjukat. Ha felbosszantják őket vagy félnek valamitől kifejezetten vadaknak is tűnhetnek.

Csivava a különleges kis kedvenc
Édes kis tündérke, de ha kell akkor agresszív is tud lenni

A csivava egy igen változatos fajta, rövid és hosszú szőrű egyedeket is lehet látni. Színben pedig a fehértől a feketéig szinte minden árnyalatban megtalálhatóak. A „chihuahua” legcukibb és legjellegzetesebb testrésze a füle, amely a fajtiszta példányoknál mereven felfelé álló, kicsit „denevéres” külsőt kölcsönözve kis gazdájának. A csivava kutyus egy kifejezetten életvidám és bátor kutyus. Nagyon ragaszkodó fajta, és nem fél kimutatni az érzelmeit. Ha szeretettel fordulunk felé, akkor ez a kutyus százszorosan viszonozza a szeretetet.

Igazi házikedvenc 1 kg alatt :)
Apró termete miatt a gazdi bárhová magával viheti kedvencét

Kicsin termete ellenére nagyon védelmező fajta. Az idegenekkel nagyon bizalmatlan, néha talán még agresszív is. Nagyon jó jelzőkutya, idegenek között szorosan a gazdájához simul és követi annak minden lépését. Szükség esetén a gazdi védelmében akár egy nagyobb ebnek is képes nekimenni. Nagyon érzékeny jószág, ha a gazdi valamivel megsérti, komolyan ki tudja mutatni sértettségét, és elég nehéz kiengesztelni.

 

-BT-

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.