2020. 02. 08. - 14:15

Fontos a folyadék a cicáknak

Fontos a folyadék a cicáknak

A macskák nagyon lusta állatok, olyannyira, hogy még vizet is elfelejtenek inni pedig nagyon fontos a megfelelő folyadékbevitel a számukra.

Főként a nyári forróságban fontos a víz a kisállatok számára, de természetesen a téli időszakban sem feledkezhetünk meg arról, hogy mindig legyen friss víz a számukra. Átlagosan körülbelül 50 mm/kg vízre van szükségük.
 
Fontos a folyadék a cicáknak
Fontos a folyadék a cicáknak
 
A cicák nem fognak maguktól oda figyelni, de hát a gazdiknak az a dolguk, hogy gondoskodjanak róluk.

Érdemes naponta több alkalommal kicserélni a vizüket. Ha bársonytalpúak elegendő folyadék isznak, akkor kevesebb az esély olyan betegségekre, mint például a húgyúti problémák vagy a székrekedés.
 
A szakemberek arra hívják fel a figyelmet, hogy semmiképp ne tejet adjanak a cicáknak, hiszen előfordulhat, hogy laktózérzékeny, így hasmenést és emésztőrendszeri problémákat okozhat. Amennyiben a gazdik nem biztosak abban, hogy a kis kedvenc elegendő folyadékot visz a szervezetébe, akkor érdemes olyan ételeket adni nekik, amelyeknek magas a víztartalmuk. Természetesen emellett lehet nekik adni száraztápot is.
 
Nagy Orsolya

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.