2020. 03. 31. - 15:00

Fontos a folyadék a macskáknak

Fontos a folyadék a macskáknak
A fürdés terén a víz nem jó barátjuk a macskáknak, azonban ha annak fogyasztásáról van szó, annál inkább. De vajon mekkora a folyadék igényük?

 

Nemcsak az embereknek, de az állatoknak is nélkülözhetetlen a vízfogyasztás. Ugyanúgy a cicáknál is előfordulhat kiszáradás, ami igen veszélyes lehet a szervezetükre. 
 
Fontos a folyadék a macskáknak
Fontos a folyadék a macskáknak
 
Azt, hogy mennyi szüksége van a házi állatnak a vízre sok tényező befolyásolja. Ilyen például az, hogy kinti vagy benti a kis kedvenc. Ha a szabadban van, többet szaladgál, tehát több folyadék szükséges. Az életkor előrehaladtál is megváltozik a vízigény, hiszen az idősebb cicák anyagcseréje lassabb. Csakúgy, mint az embereknél azoknak a macskáknak, akik sokat mozognak sokkal több folyadékra van szükségük. 
 
Az ételekből is nyer bizonyos mennyiségű vizet a házi állat, de mindenképp szükséges minden eledele mellé valamilyen folyadékot készíteni. A felnőtt macskák egyébként naponta körülbelül 50-70 millilitert fogyasztanak. 
 
 
Nagy Orsolya

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.