2019. 04. 14. - 17:50

Fontos a jó minőségű kutyaház

Fontos a jó minőségű kutyaház
Aki kutyát tart otthona udvarán, annak mindenképpen érdemes befeketetni egy kis házikóra. Ez azonban nem mindegy, hogy milyen. 
A kis kedvenceknek is kell egy hely, amely megvédi őket az időjárástól, ahol meghúzódhatnak és nagyokat pihenhetnek. Ezért fontos a kutyaház, de nem mindegy annak a minősége. A szakemberek azt javasolják a gazdiknak, hogy olyan helyre érdemes tenni, ahonnan a négylábú rálát a házra, de a kerítésre is. Fontos továbbá az is, hogy szélvédett legyen és ne essen be az eső, hiszen a kutyák sem szeretnek megázni és a szél sem a kedvencük. 
 
Fontos a jó minőségű kutyaház
Fontos a jó minőségű kutyaház

Ezen kívül az ajtóra is vannak különféle előírások, amelyeket a vásárlás során fontos megtudakolni az eladótól. Másik szempont a házikónál, hogy ne legyen se túl kicsi, se túl nagy. Ha kicsi, akkor nem biztosan, hogy kényelmesen elfér a kis kedvence, ha pedig túl nagy, akkor könnyen hideggé válik és nem fogja kedvelni. 

Érdemes a szakemberek szerint egy kis plédet vagy egy darab szőnyeget elhelyezni a házikó padlóján, így a hidegebb időszakban sem fog fázni a kutya. 
 
Nagy Orsolya
  

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.