2018. 03. 30. - 07:29

Fontos a vegyes táplálkozás

Fontos a vegyes táplálkozás
Mint ahogy az emberek számára, a kutyáknak is fontos a kiegyensúlyozott étrend, hiszen így lesznek erősek és egészségesek.
Sokan nem figyelnek oda, hogy a kis kedvencüknek megfelelő legyen a táplálkozása, pedig nekik sem mindegy, hogy mit esznek. Sokan csak száraz tápra esküsznek, még mások nedves eledelre. De vajon melyik a jobb?
 
Fontos a vegyes táplálkozás
Fontos a vegyes táplálkozás a kutyáknál
 
 Persze, ha a kutyának kellene eldönteni, akkor egyértelmű, hogy a konzerves ételt választaná. A gazdiknak azonban oda kell figyelniük a kedvencük kényeztetése mellett, hogy milyen tápanyagok kerüljenek a szervezetükbe. A nedves és a száraz tápoknak is meg vannak a maguk előnyei.
 
A nedves eledel könnyebben emészthető, ráadásul biztosítja a folyadékbevitel egy részét is. Ennek ellenére nem javasolt kizárólag ezt adni a háziállatnak, ugyanis kevesebb a tápanyag bennük, mint a száraztápokban. Utóbbi erősíti a kutyák állkapcsát és fogazatát, valamint lassítja az evést, amely pozitívan hat. Tehát érdemes mindkétféle ételt adni a kutyusnak, hogy egészséges legyen, de fontos, hogy mindig csak minőségi terméket kapjon.
 
 
N.O.
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.