2019. 10. 27. - 11:25

Fontos megdicsérni a kutyát

Fontos megdicsérni a kutyát
Csakúgy, mint az embernek a kis kedvenceknek is jól esnek a kedves szavak, amellyel akár szoros kapcsolat is kialakulhat. 
Szakemberek szerint a kutyák viselkedése egyes tevékenységekben hasonlít a farkasokéra. Fontos a dicséret, ugyanakkor a büntetés sem maradhat el. A kiskutyákkal szemben könnyebb kialakítani a szoros kapcsolatot, hiszen még kölykök, így jobban hallgatnak gazdijukra. 
 
Fontos a kutya dicsérete
Fontos a kutya dicsérete
 
A büntetés során a szakemberek azt állítják elég, ha nyakbőrnél fogva megemelik és kicsik megrázzák a kutyust. Fontos azonban, hogy ne minden esetben tegyék ezt, ugyanis akkor az ellenkezőjét válthatja ki és a kis kedvenc félénké és szorongóvá válik.
 
A büntetés mellett a dicséret elengedhetetlen része a nevelésnek. Fontos, hogy a gazdi éreztesse kutyusával, hogy jól cselekedik, de persze túlzásba sem szabad vinni. Ügyelni kell arra is, hogy az állat ha lehet rengeteg sikerélménnyel gazdagodjon és akkor biztos, hogy boldog lesz a kis kedvenc.
 
 
Nagy Orsolya

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.