2019. 07. 07. - 10:15

Fontos megtalálni a kullancsot

Fontos megtalálni a kullancsot
A jó idő beköszöntével a kutyusok egyre többet vágynak a szabadba, amely azonban számtalan veszélyt jelenthet számunkra, például a kullancsokat.
Nemcsak az emberek számára okozhat gondot a kullancs, hanem a kutyáknál is. Fűben, bokrokban és az alacsony fákról találnak meg minket. Kedvenc élőhelyük az erdő és a dús aljnövényzet.
 
kutya2_1
Nem könnyű megtalálni a kullancsot
 
 A gazdáknak viszont ezzel tisztában kell lenniük és felkészülni minden eshetőségre. Érdemes minden egyes sétát követően végig nézni a kutyát, hogy van-e benne kullancs. Ezek az apró, de mégis ártalmas állatok a kutya testének legmelegebb részében bújnak meg, de megesik, hogy szemmel látható helyet keresnek maguknak. 
Miután ellenőrizted a kutya testét érdemes a kisebb részeket is átvizsgálni. 
 
A kullancs kedvenc helyei a fej, a nyak és a fül. Ezeket mindig érdemes átnézni, valamint az ágyékot is. Ezen felül fontos átvizsgálni a lábujjak közötti részt, de a kullancs rejtőzhet akár a nyakörv alatt is. Továbbá a szemhéj is a veszélyes zónába tartozik. Végül nem szabad kihagyni a szájat és a fogínyt sem annak ellenére, hogy szokatlan terület, de könnyen bejuthatnak a szájüregbe a nem kívánatos állatok.
 
Nagy Orsolya
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.