2018. 01. 21. - 12:47

Gyakori macskabetegségek

Gyakori macskabetegségek
Sajnos előfordulhat a kis kedvenceknél is, hogy megbetegednek. Ilyenkor ők is igényék a törődést és a figyelmet.

 

A macskáknak több olyan betegségük is van, amely többször előfordul. Ezek nem minden esetben szorulnak orvosi kezelésekre, de a gazdi részéről viszont törődést igényel. 
 
 
A cicák könnyen kapnak valamilyen felső légúti fertőzést, amely által tüsszögnek, köhögnek, folyik az orruk, lázuk van vagy akár kötőhártya gyulladásuk. Ez viszonylag gyakran előfordul náluk, de 1-2 hét alatt meggyógyulnak, 
A fülatkák inkább a kölyök cicáknál fordulnak elő nagyobb arányban. Érdemes mindenképp állatorvoshoz fordulni vele, hogy még időben segíteni tudjon a szakember. Ha az állat túl gyakran vakaródzik a fej környékén, akkor elgondolkodtató, hogy fülatkája van.
A bélférgek szintén megnehezíthetik a macskák mindennapjait. Fontos, hogy rendszeresen legyen féregtelenítve a kis kedvenc megelőzve ezzel a nagyobb bajt. 
A hasmenéses megbetegedésektől szintén sok kis kedvenc szenved. Bár általában rövid ideig tart, mégsem kellemes. Ha azonban több mint két napig megy a macska hasa, akkor orvoshoz kell vele fordulni.
 
N.O.
 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.