2019. 12. 29. - 16:00

Ha a kutya tűlevelet evett

Ha a kutya tűlevelet evett

Sajnos az ünnepi időszakban megesik, hogy a kis kedvenc megeszik egy-egy olyan dolgot, amit nem kellene, így például a fenyő levelét. Vajon mi a teendő ebben az esetben?

Főként a kölyök kutyák az érintettek, hiszen gyakran megrágcsálnak bizonyos dolgokat, így fontos az elővigyázatosság. Ugyanakkor sok esetről hallani, hogy a kutya vagy a macska szaloncukrot vagy akár tűlevelet evett. Ezek pedig egyáltalán nem egészségesek a számukra.
 
 
kutyi
Nem tesz jót a kutyának a tűlevél

Amennyiben a kutyus megkóstolta a tűlevelet, akkor számos tünet jelentkezhet. Egyes esetekben irritálhatja a szájat vagy torkot, de akár a beleket is, így még hányás is előfordulhat. Amennyiben meg van a baj, de nem észlelni hosszú órákon át problémát, akkor nem szükséges orvoshoz fordulni. Ugyanakkor, h a bőrirritáció és a hányásos panaszok nem szűnnek meg, érdemes felkeresni az állatorvos.

A szakemberek felhívják a figyelmet a megelőzésre, hiszen kis odafigyeléssel számos bajt el lehet kerülni. Azt javasolják a gazdiknak, hogy az ünnepekkor inkább műfenyőt vásároljanak, de aki ragaszkodik az élő fához, tegye olyan helyre, amely nem elérhető a kis kedvencek számára.
 
Nagy Orsolya
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.