2022. 08. 18. - 09:45

Hamarosan beszélhetünk a kutyákkal?

Hamarosan beszélhetünk a kutyákkal?

A közeljövőben valóra válhat, hogy az emberek társalogjanak az ebekkel. A tudósok mesterséges intelligenciát fejlesztenek, ami lehetővé tenné a fajok közötti kommunikációt.

Ki hitte volna? Egy új technológiának köszönhetően az emberek hamarosan beszélhetnek a kutyákkal. A tudósok olyan mesterséges intelligencia fejlesztésébe fogtak, amely megoldaná, hogy a fajok kommunikálni tudjanak egymással.
 
Így szőrös barátainkkal is beszélgethetünk majd. Erre egyébként egyre több törekvés van.
 
A Zoolingua például mobilalkalmazáson is dolgozik, amely képes angolra fordítani az ebek testbeszédét és hangjait.
 
Egy új technológiának köszönhetően az emberek hamarosan beszélhetnek a kutyákkal
Egy új technológiának köszönhetően az emberek hamarosan beszélhetnek a kutyákkal
 
Egy dél-koreai cég megalkotott egy mesterséges intelligenciával működő kutyanyakörvet, amely elemzi a kutyák ugatásait, érzelmi állapotuk felmérése érdekében.
 
A magyar Eötvös Loránd Tudományegyetem tanulmánya megerősítette, hogy a kiskutyák képesek tárgyakat a nyelvvel társítani, s akár egy 100 szóból álló szókincset is képesek megtanulni, ugyanolyan ütemben, mint egy csecsemő.
 
A technológia minden állat esetében alkalmazható – mondta Aza Raskin, a kaliforniai Earth Species Project alapítója.
 
Megjegyezte: „Faj-agnosztikusak vagyunk. Az általunk kifejlesztett eszközök a biológia egészében működhetnek, a férgektől a bálnákig.”
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.