2019. 08. 24. - 13:19

Hasonlítanak a kutyák és gazdáik

Hasonlítanak a kutyák és gazdáik

Érdekes dolgot állapítottak meg a közelmúltban a tudósok. Mint kiderült a kutyák és gazdájuk elképesztően hasonlítanak egymásra.

Egy-egy kutya és gazdi páros különösen hasonlít egymásra, amelyen néhányan igencsak meglepődnek. A jelenséget mostanra a tudomány is megállapította. Pszichológusok szerint az ember, amikor örökbe fogad vagy vásárol egy kutyát, akkor arra törekszik tudat alatt, hogy olyat válasszon, ami saját magára emlékezteti. Például a hosszú hajú nők inkább hosszú szőrű kutyát vásárolnak.
 
kutyi
Hasonlítanak a kutyák és gazdáik
 
Ezáltal azt az érzést keltik a gazdikban, hogy a kis kedvenc illik hozzá és jól megértik majd egymást. A külső hasonlóságok mellett egyébként sok esetben belső tulajdonságok is megegyezhetnek. Sok a párhuzam a kutya és a gazdi természete között.
 
Kicsit olyan ez, amikor barátokat választunk magunknak, hiszen velük is keressük a közös pontokat, ha külsőleg nem is, de belsőleg minden bizonnyal.
 
Nagy Orsolya
 
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.