2010. 02. 01. - 06:00

Havana macska - viszonylag ritka fajtának számít!

Havana macska - viszonylag ritka fajtának számít!
Néhány brit tenyésztő az 1950-es évek környékén elhatározta, hogy létrehoz olyan sziámikat, melyek teljesen színezettek. 1956-ban került az első havanna Angliából Amerikába a kaliforniai Elsie Quinn által (a nőstény macskát Roofspringer Mahogany Quinn-nek hívták). 1964-ben pedig elismerték fajtaként havanna (Havana Brown) néven. A havanna viszonylag ritka fajtának számít.
Csillogó.A havanák bundája finom, rövid, csillogó. A meleg gesztenyebarna szín minden árnyalata elfogadott, ha nem túlságosan sötét és felnőttkorban nem vehető észre benne árnyékoltság vagy csíkozás.
Feje hosszú, homloka ferde lefutású, orrtövében mélyedés tapintható. Az orrtükör és a tapintószőrök barna, a talppárnák fahéj-rózsaszínűek. Szeme mély zöld színű.

A havana macska teste karcsú, izmos, a farKarcsú.ka ostorszerűen elvékonyodik. A havana macska a keleti macskák csoportjába tartozik.

A különleges megjelenéshez és elegáns kiállásához különleges jellem is tartozik: élénk, érdeklődő, beszédes és játékos. Nagyon aktív macska, akkor érzi magát a legjobban, ha szabadon felfedezheti a kert minden zegzugát, de mivel nagyon odaadó, örömmel tölt néhány órát az emberek társaságában is.
A havana macska, mint sziámi unokatestvérei, született szórakoztató. Imád a középpontban állni és hagyni, hogy körberajongják.

Azonban hajlamos az öntörvényűségre is. Mivel szőre nagyon rövid, ápolása különösen könnyű: pamutruhával óvatosan, finoman dörzsöljük végig az egész testét (különösen fiatal állatoknál és vemhes nőstényeknél kell rendkívül gyengéden eljárni).

 

 

 

Memo

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.