2010. 08. 27. - 15:21

Házikoszt vagy kutyatáp?

Házikoszt vagy kutyatáp?
Sokan azt mondják, hogy 20-30 éve a kutyák nem tudták, mi az a szárazeledel, mégis egészségesek voltak és boldogan éltek. Ma már tervszerű párosítással, gondos tenyésztők kezei közé születnek a kiskutyák. A legszorosabb társállati viszonyt alakította ki velük az ember, bevitte magához a városba, lakásba, a fajták szinte elveszítették eredeti funkciójukat, "emberesítettük őket".
A kutyák táplálékigényeSokan azt mondják, hogy 20-30 éve a kutyák nem tudták, mi az a szárazeledel, mégis egészségesek voltak és boldogan éltek. Ma már tervszerű párosítással, gondos tenyésztők kezei közé születnek a kiskutyák. A legszorosabb társállati viszonyt alakította ki velük az ember, bevitte magához a városba, lakásba, a fajták szinte elveszítették eredeti funkciójukat, "emberesítettük őket". Ezért általában kevesebbet mozognak, és a legnagyobb változás, hogy azt eszik, amit az ember ad nekik. Nagyon fontos azonban, hogy az ember és kedvenc állatai között kialakult bensőséges kapcsolatot gazdagítsuk, meghosszabbítsuk, és a lehető legjobbat adjuk neki! A megfelelő eledel tartalmazza mindazon vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket, melyekre a kutyának szüksége van, illetve könnyen emészthető és ízletes legyen! Ezt a teljes értékű, prémium minőségű kutyaeledelek etetésével tudjuk biztosítani.
A kutyák táplálékigényét az életkoruk, az életmódjuk és az egészségi állapotuk szabja meg. Például a kölykök sok tápanyagot, így fehérjét  igényelnek a megfelelő fejlődésükhöz, de ugyanez a fehérje adag felnőtt korban az élettartam megrövidüléséhez vezethet, mert túlterheli a veséket, vesebeteg állatok számára pedig rövid távon is nagyon ártalmas lehet. A különböző beKutyatáptegségek is megváltoztatják a szervezet tápanyag igényét, sok esetben éppen a megfelelő diéta a gyógykezelés lényege.
A kutyára is igaz a mondás: az vagy, amit eszel. Minél jobb a táplálék minősége, annál kisebb bizonyos megbetegedések valószínűsége.
Alapvetően 3 formában kapható kutyatáp: konzerv és száraz tápok, valamint félszáraz kutyaeledelek formájában. Mindhárom önállóan is alkalmas a kutyák etetésére. A konzervek háromnegyede víz és ha utánaszámol, hamar kiderül, hogy ennél a formánál kerül a legtöbbe a tápanyag. A száraz tápok olcsóbbak, könnyebben tárolhatóak és tökéletesen megfelelnek a kutyák táplálására. Ezért, ha teheti, inkább jobb minőségű száraz tápot vegyen, mint olcsónak vélt konzervet.

Forrás: www.mard-el.hu, www.kutya.mancsok.hu



Memo

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.