2010. 05. 06. - 06:00

Hócipős macska - a szabadság szimbóluma volt!

Hócipős macska - a szabadság szimbóluma volt!
A fajta jellegzetessége, hogy „zoknit", hócipőt hord: fehérek a lábfejei. A kiscicák fehéren jönnek a világra, színeik 1-3 hét alatt alakulnak ki. Ahogy a macska öregszik, színe úgy sötétedik.
Hócipős macskaTörténet: Az 1960-as években egy philadelphiai tenyésztő keresztezte a sziámi és az amerikai rövidszőrű fajtát. A létrejött hibridek eleinte ellenérzéseket váltottak ki a sziámitenyésztők körében. Az aggodalomnak részben az volt az oka, hogy a foltosság a sziámi vérvonalba is bekerülhet. Bár a hócipős macska népszerűsége megnőtt, mióta az 1980-as években a TICA elismerte, ennek dacára még ma is a meglehetősen ritka fajták közé tartozik.
A fajta jellegzetessége, hogy „zoknit", hócipőt hord: fehérek a lábfejei. Hócipős macskaA kiscicák fehéren jönnek a világra, színeik 1-3 hét alatt alakulnak ki. Ahogy a macska öregszik, színe úgy sötétedik. Minél hidegebb az éghajlat, annál sötétebb a macska. A hócipős macskát ezüstcsipkésnek is nevezik, mert a fehér mancsok némileg hasonlítanak a burmamacskára.
Az ókori Rómában a macska a szabadság szimbóluma volt, és a szabadság istennőjét macskával a lábainál ábrázolták.

Forrás: www.macskak.net, www.wikipedia.orgMemo

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.