2011. 07. 01. - 06:00

Hogyan óvjuk kutyánkat a hőségtől?

Hogyan óvjuk kutyánkat a hőségtől?
A nyári hónapokban akár 30-37 ˚C-ra is felemelkedhet a hőmérséklet. Amikor ilyen szélsőséges hőmérsékletekkel állunk szemben, gondoljunk kutyánk egészségére! Kedvenceinket gyakran szállítjuk gépkocsiban. Nyáron egy-egy autóban akár ötven fok fölé is emelkedhet a hőmérséklet. Mindig kapcsoljunk be ventillátort, az ablakokon is engedjük befújni a levegőt.
Hogyan óvjuk kutyánkat a hőségtől?A nyári hónapokban akár 30-37 ˚C-ra is felemelkedhet a hőmérséklet. Amikor ilyen szélsőséges hőmérsékletekkel állunk szemben, gondoljunk kutyánk egészségére!
Kedvenceinket gyakran szállítjuk gépkocsiban. Nyáron egy-egy autóban akár ötven fok fölé is emelkedhet a hőmérséklet. Mindig kapcsoljunk be ventillátort, az ablakokon is engedjük befújni a levegőt. Nyári melegben sem embertársaink, sem az állatok nem bírják a meleget, ezért ne hagyjuk őket bezárva az autóban.
Ha elővigyázatosságunk ellenére kedvencünkön hőguta jelentkezne, érdemes állatorvos segítségét kérve határozottan cselekednünk: az állat magas testhőmérsékletét le kell csökkenteni vizes borogatással, a fHogyan óvjuk kutyánkat a hőségtől?olyadékbevitelről gondoskodni kell
•  Hidratáció! Nem elég az, ha a tálja teli van vízzel. Jó, ha a kedvenc játszóhelyére is teszünk innivalót. Ha  kirándulni, vagy hosszabb sétára indulunk, ne felejtsünk el külön palack vizet és itatótálat is magunkkal vinni!
•  Soha ne hagyjuk a kutyát a bezárt autóban. A hőmérséklet pár percen belül nagyon megemelkedik, és a kutya belehalhat a hőgutába!
•  Amikor nagyon nagy a hőség, a kutyák és macskák egyaránt ki vannak téve a dehidratáció veszélyének.
•  A kutyák szeretik a fésülést, ami nem csak kellemes masszírozó érzéssel jár, de enyhe hűtő hatása is van. Ha kutyánk szőre hosszú, vágassunk neki csinos, szellős, lehetőleg minél rövidebb frizurát.
•  Ne vigyük sétálni reggel 8 után, vagy este 8 előtt. Változtassunk a programján úgy, hűvösebb időszakokban vigyük az utcára, mert a forró aszfalt súlyosan megégeti a talpait!Memo


Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.