2022. 08. 10. - 17:04

Hogyan segít a mesterséges intelligencia a kutyákon, macskákon és más háziállatokon?

Hogyan segít a mesterséges intelligencia a kutyákon, macskákon és más háziállatokon?
Minden gazdinak fontos, hogy háziállata számára a legjobbat nyújtsa, a technológia fejlődésével állataink hosszabb és egészségesebb életet élhetnek.
A kutyák, macskák és más háziállatok egészségügyi adatgyűjtés révén ellenőrizhetjük, hogy mennyire aktívak és még a közelgő betegségre utaló jelek is megfigyelhetők. A háziállat-követő eszközök és kamerák segítségével azt is nyomon követhetjük, hogy mikor és mennyit esznek a kedvenceink.
 
A mesterséeg intelligencia segítségével akkor is láthatjuk a háziállatainkat, amikor nem vagyunk velük
 
A technológia szerepe háziállataink egészségének megőrzésében folyamatosan fejlődik. A mesterséges intelligencia és a gépi tanulás segítségével az állatorvosok ma már gyorsabban és pontosabban diagnosztizálhatják a háziállatokat, mint valaha.
 
Emellett adatokat gyűjthetnek arról, hogy a különböző háziállatok mennyire aktívak, vagy akár egy közelgő betegség jeleit is kereshetik. Ezek az információk rendkívül hasznosak lehetnek abban, hogy háziállataink hosszabb és egészségesebb életet éljenek.
 
A háziállat-követő eszközök és kamerák is egyre elterjedtebbek és nagyon hasznosak lehetnek abban, hogy segítsenek nekünk az állatainkról való gondoskodásban.
 
A Petcube például lehetővé teszi, hogy akkor is lássuk és kommunikáljunk háziállatainkkal, amikor személyesen nem tudunk velük lenni. Emellett léteznek már olyan fitneszrobotok is, melyek segíthetnek fitten tartani kedvencünket, ha mi magunk nem tudunk sétálni vagy játszani velük.
 
A technológia tehát egyre fontosabb szerepet játszik szeretett háziállataink gondozásában. Segítségével egyszerűbben nyomon követhetjük egészségi állapotukat, aktívan tarthatjuk őket és biztosíthatjuk, hogy évekig egészségesek és boldogok maradjanak.
 
 
 
H.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.