2011. 01. 07. - 19:03

Hol vegyünk macskát?

Hol vegyünk macskát?
Macskából nincs hiány, hiszen alig lehet gazdát találni a seregnyi elárvult macskának. Ha valaki mégis pedigrés macskára vágyik, csak jó hírű, kellő referenciákkal rendelkező tenyésztőtől vegyen macskát.
Hol vegyünk macskát?Macskából nincs hiány, hiszen alig lehet gazdát találni a seregnyi elárvult macskának. Ha valaki mégis pedigrés macskára vágyik, csak jó hírű, kellő referenciákkal rendelkező tenyésztőtől vegyen macskát. A „táv macska vásárlás” nagyon veszélyes dolog. Nagyon fontos, hogy a vevő megismerhesse a tenyésztő életkörülményeit és azt, hogy hogyan tartja a tenyészállatait. Ismerje meg a kölyökmacska szüleit is.

Koszos, lompos, bűzös körülményekben élő macskát nem érdemes megvenni. Hol vegyünk macskát?A kölyök legyen legalább 10 hetes és rendelkezzen a megfelelő védőoltásokkal (legalább azok első adagját már meg kellett kapnia), legyen állatorvosi igazolás erről, és a féregtelenítésről is. A szület és alom testvérei legyenek tiszták, egészségesek. A jóravaló tenyésztő oltva, féregtelenítve, a származást igazoló papírok társaságában adja el a kölyköt. Az első látogatásnál töltsünk el legalább egy órát a tenyésztőnél, üljünk le és figyeljük meg az állatok viselkedését.

Ne vegyünk cicát, ha azt látjuk, hogy az állatok elbújnak, hívásra, játékra, ételre nem jönnek a közelünkbe, ha nem kedveskednek. Tartsuk a kapcsolatot a tenyésztővel! Kérjünk tanácsot, ha bizonytalanság van. Időnként küldjünk képet a kicsiről, számoljunk be fejlődéséről. Ne csak szép duma legyen a tenyésztő részéről, hogy érdekli a kicsik sorsa! Gondos tenyésztő, valóban figyelemmel kíséri és segíti a tőle vásárolt macska fejlődését.
Forrás: www.amacska.netMemo

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.