2022. 06. 23. - 10:35

Hoppá: a kutyáknak se ártana napszemüveg

Hoppá: a kutyáknak se ártana napszemüveg
Komoly szemproblémáktól védhetik meg a kutyatulajdonosok kedvenceiket, ha beszereznek nekik ebeknek való napszemüveget – állítják szakemberek.
Már a kutyáknak sem árt a napszemüveg. Szakértők arra biztatják az ebtulajdonosokat, szerezzenek be ilyet kedvenceiknek, mert bénító szemproblémáktól óvhatják meg őket.
 
Azoknak a kutyáknak, amelyek túl sok időt töltenek a napon, védőszemüveget vagy napellenzőt kellene viselniük a kínzó szemgondok kivédésére.
 
„Bár a napszemüveg nem nélkülözhetetlen nyári viselet, ma már nem divatból hordjuk. Az UV-sugárzást blokkoló napszemüveg nagyon hasznos lehet egyes kutyák számára is” – mondta Alison Thomas, az angliai Blue Cross állatjótékonysági szervezet fő állatorvosa.
 
Már a kutyáknak sem árt a napszemüveg
Már a kutyáknak sem árt a napszemüveg
 
Egy kutyagazdi, Miluse Vojtiskova megjegyezte: az árnyékoló viselése segített uszkárjának, Celine-nek megbirkózni az íriszatrófiával – ez azt jelenti, hogy a kutya szeme nehezen szűri ki az erős fényt.
 
A problémát akkor fedezte fel, amikor a kedvence az erős napon kiugrott egy autó elé – nem vette észre.
 
„Az eset megdöbbentett, mert fogalmam sem volt, hogy fájdalmai vannak. Aktív élete megváltozott, nagyon keveset mozgott. Most már sétálhat a szabadban és bármit megtehet, amit korábban” – mondta el a kutyatulajdonos.
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.