2019. 06. 07. - 16:00

Így fürdesd meg macskádat

Így fürdesd meg macskádat

Természetesen a cicák mindig tisztítják saját magukat, csupán csak indokolt esetben szükséges a fürdetésük, amelyet nehezen viselnek.

A legtöbb macska nem igazán kedveli, ha fürdetik. Ahhoz, hogy a leggyorsabban túllessenek a pancsoláson érdemes mindent előre elkészíteni, hogy minden csupán egy karnyújtásnyire legyen.
 
Így fürdesd meg macskádat
Nem könnyű a macska fürdetése
 
A szakemberek szerint több mindenre szükség lehet egy fürdetés során, így például gumikesztyűre, hogy védve legyen a bőrünk, ugyanis a víz miatt a cicák könnyen karmolhatnak. Napjainkban léteznek már kifejezetten a macskák számára készült samponok, amelyek semmiféle irritációt nem okoznak.

Érdemes langyos vízben fürdetni a kis kedvencet, amely se nem túl meleg, se nem hideg. A végén pedig egy törölközővel valamennyire felitatni a nedvességet a macska bundájáról. Fontos azonban a türelem, ugyanis ez nem egy egyszerű feladat, hiszen hangsúlyozni kell, hogy a macskák nem kedvelik a vizet.
 
 
Nagy Orsolya

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.