2017. 12. 10. - 12:33

Így kell a kistestű kutyát sétáltatni a hidegben

Így kell a kistestű kutyát sétáltatni a hidegben
Néha igazi kihívást jelent a téli időszakban, amikor a gazdi kutyusát sétálni akarja vinni. Természetesen van mindenre megoldás, mint erre is. 

 

A kistestű kutyák sokkal nagyobb törődést igényelnek, mint a nagytestűek. Főleg télen kell oda figyelni rájuk. Ahhoz, hogy ne legyen gond rá a hiegben érdemes megfogadni néhány hasznos tanácsot. 
 
 
Az első és legfontosabb, hogy fel kell őket öltöztetni. Ez persze kicsit furcsán hangzik, de a pici kutyák könnyen megfáznak a hidegben, ezért szükséges esetenként egy kis kabát vagy kiscipő, amely megvédi őt a betegségektől. 
Mivel nehezebb észre venni őket a sötétben, ezért javasolt fényvisszaverő kiegészítőket vásárolni. 
 
 
Fontos figyelni arra is, hogy a kutyus ne egyen havat, ugyanis sokszor káros lehet, hiszen nem tudni, hogy milyen vegyi anyagot tartalmazhat. Ugyanígy a jégre is oda kell figyelni, hiszen ő is éppúgy megcsúszhat rajta, mint az ember. 
Az embereknek is ügyelni kell a fémmel, de a kutyáknak. Érdemes elkerülni, nem szabad, hogy megnyalja a mínuszokban, mert hozzá ragadhat a nyelve de akár még áramütés is érheti, ha nedves manccsal rálép egy vezetékre. 
Végül ha azt veszed észre a sétáltatás során, hogy kedvtelen és fázik, akkor vidd be őt minél hamarabb. A kiskutyák könnyen kihűlhetnek és kimerülhetnek, ezért nem szabad őket órákon át kitenni a hideg időnek.
 
N.O. 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.