2018. 02. 27. - 18:00

Injekció macskaallergia ellen?

Injekció macskaallergia ellen?
Tudósok egy csoportja olyan oltást fejlesztett ki, amely képes megelőzni az allergiás tünetek kialakulását. 

 

A brit Benchmark cég a HypoPet svéd vállalattal karöltve mutatta be az új vakcinát. A forradalmi hatóanyag nagyon érdekes, hiszen semlegesítheti azt a fehérjét, amely a macskaszőr-allergiáért felel az embereknél. Mint az kiderült, ez a protein az állatok vizeletében és nyálában van, a nyelvvel történő tisztálkodás során a macska szőre allergénhordozóvá válik.
 
Injekció macskaallergia ellen?
Injekció macskaallergia ellen?
 
Egyébként ez a fajta allergia a leggyakoribb, amely betegséget vált ki az embereknél és kétszer akkora számban fordul elő, mint például a kutyaszőr-allergia. A szakemberek úgy vélik, hogy a világban az emberek tizede szenved tőle, kezelési lehetőség pedig nem túl sok van.Sokak számára csak az jelent megoldást, hogy elkerülik a macskákat. Az új vakcina azonban segíthet rajtuk, de a piaci értéke egyelőre nagyon drága.
 
 Érdemes egyébként oda figyelni allergia esetén, hogy a háziállat ne menjen be a hálószobába, padlószőnyeg helyett jobb a parketta. Fontos még a rendszeres takarítás, valamint az ágyneműk magas hőfokon történő mosása.
 
N.O.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.