2010. 04. 21. - 06:00

Kicsi, de erős kutya a francia bulldog!

Kicsi, de erős kutya a francia bulldog!
Kis termete ellenére a francia bulldog zömök, erőteljes kutya benyomását kelti. És ez nem csak a látszat: a molosszus típusú eb azoknak való, akik a szűkös hely, vagy az elfoglalt életvitel mellett sem szeretnének lemondani egy erős, tekintélyt parancsoló megjelenésű kutyáról.
A francia buldogA 19. század vége előtt nem sokkal csipkeverők települtek át Angliából Normandiába, és magukkal vitték törpe buldogjaikat is. Míg a fajta a szigeten hanyatlásnak indult, a család francia ága felvirágzott, és Párizs környékén sok rajongója volt.
Ott terrierekkel és griffonokkal keresztezték őket, és olyan molosszus típust alkottak meg, amely temperamentumában és küllemében világosan elkülönült a buldogoktól. A hivatalos elismerésig azonban még hosszú volt az út, mert a denevérfülű, alacsony testű, előreugró állkapcsú kutyák tenyésztésével.
Kis termete ellenére a francia bulldog zömök, erőteljes kutya benyomását kelti. És ez nem csak a látszat: a molosszus típusú eb azoknak való, akik a szűkNagyon sok figyelmet igényel, szeret a  középpontban lenni.ös hely, vagy az elfoglalt életvitel mellett sem szeretnének lemondani egy erős, tekintélyt parancsoló megjelenésű kutyáról. A francia buldog intelligens, kedves, gyengéd és hízelkedő. Igénytelen, és mindig kész megosztani gazdájával annak örömét-bánatát. Szelíd, barátságos, és nagyon szereti a gyerekeket. Szeret sétálni, de nem kimondottan szaladgálós kedvű. Mindezek ellenére igen játékos. Keveset ugat.
Testarányai miatt sajnos a problémás fajták közé tartozik, nagy feje, keskeny medencéje miatt a természetes születések ritkák, sok kutya nehéz légzésben, horkolásban szenved, és érzékeny a melegre. A bully jól tartható városban, különösen alkalmas idősebb emberek társának. A szemét és az orr-redőit tisztán kell tartani, szőrét könnyű ápolni. Nagyon sok figyelmet igényel, szeret a középpontban lenni.
Forrás: www.haziallat.hu, www.wikipedia.orgMemo

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.