2019. 11. 10. - 12:35

Kiderült, miért olyan dühítő az ugatás

Kiderült, miért olyan dühítő az ugatás
Biztosan te is voltál már abban a helyzetben, amikor iszonyatosan zavart egy kutya ugatása. Szakemberek most kiderítették, hogy ez miért ingerli annyira az embereket. 

 

Érdekes kutatást végeztek szakemberek a közelmúltban. Azt vizsgálták, hogy a kutyaugatás miért hat idegesítően az emberekre. A zaj olyan hangokat jelent, amelyek valamilyen információtartalommal bírnak, de ezt a fajtát nem lehet semmibe venni, így zavaróvá válik. Az emberek többsége ugyanis nem tudni sehogy sem hatni a kutyára, hiszen nem az övé, nem tud rá szólni, hogy maradjon csendben, ha két házzal odébb van. 
 
Kiderült, miért olyan dühítő az ugatás
 
A vizsgálatból, amit egyébként magyar és brazil tudósok végeztek el kiderült az is, hogy a férfiakat sokkal jobban zavarja az ugatás. Ennek az lehet az oka, hogy a nők sokkal inkább együtt érzőek, mint a pasik. 
Arra is sikerült fényt deríteni, hogy azok a kutyák, akiknek magasabb a hangja sokkal idegesítőbbek, mint azok az állatok, akiknek ugatása mély. Te is idegesítőnek találod a kutyaugatást?
 
 
 
Nagy Orsolya

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.