2018. 11. 29. - 18:08

Kiemelten fontos a hidegben az állatok melegen tartása

Kiemelten fontos a hidegben az állatok melegen tartása
Csakúgy, mint az emberek a kis kedvencek is könnyen megbetegedhetnek a nagy hidegben. Szakemberek szerint fontos, hogy szárazon tartsák a plédjüket és a szőrmét ne télen, inkább a melegebb időben vágják le. 
Négylábú barátaink melegen tartása ugyanolyan fontos, mint az embereké, hiszen télen ők is éppoly könnyen megfáznak, mint mi. A szakértők számos dologra hívják fel a gazdik figyelmét, hogyan tehetnek kedvencük egészségükért. Egyrészt nagyon fontos a száraz takaró, amelyen a kutyus fekszik. Senki sem szeret a hideg földön lenni, az állatok sem. Akkor is, ha lakásban van a háziállat érdemes a padlóra plédet teríteni neki, mert könnyedén megbetegszik a kő pedig nem túl meleg.
 
kutya_1
Kiemelten fontos télen az állatok melegen tartása
 
 Arra hívják fel továbbá a figyelmet, hogy főként a kistestű kutyáknál érdemes alkalmazni a ruhákat, amelyek védik őket a meghűléstől. Ezt főként a rövid szőrű és kis termetű állatoknál javasolják. Ezen túlmenően arra figyelmeztetik a kutyát tartókat, hogy hagyják télen növekedik a szőrt. Bőven elég tavasszal, amikor már meleg van megszabadulni a dús bundától. 

A védelem érdekében kiemelkedően fontos a bőr és a lábak védelme. Ma már vannak kifejezetten a kutyák számára készült cipők, amelyeket a hidegben nyugodtan rájuk lehet adni. Végül azt tanácsolják a tudósok, hogy hideg vizet télen inkább ne igyanak a kis kedvencek, mert nagyon könnyen beteggé válhatnak. 
 
N.O.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.