2010. 02. 08. - 06:00

Kínai kopasz kutya - meghökkentő megjelenésű eb!

Kínai kopasz kutya - meghökkentő megjelenésű eb!
Úgy hiszik, hogy a kínai meztelen kutya az afrikai meztelen kutyából alakult ki. A kereskedők és tengerészek kereskedtek ezekkel a kutyákkal és így jutottak el az ősi tengerparti kikötőkbe szerte a világban.
Feje.Úgy hiszik, hogy a kínai meztelen kutya az afrikai meztelen kutyából alakult ki. A kereskedők és tengerészek kereskedtek ezekkel a kutyákkal és így jutottak el az ősi tengerparti kikötőkbe szerte a világban.
A kínaiak, akik úgy tűnik, hogy a kisebb kutyákat kedvelték, szelektíven tenyésztették tovább az afrikai kutyákat kisebb méretben és így kereskedtek velük tovább. A felfedezők már az 1500-as években megtalálták ezeket a kutyákat Közép- és Dél-Amerikában szintúgy, mint az afrikai és ázsiai városokban.

Leírás:
Érdekes, kicsit groteszk, meghökkentő megjelenésű, kis termetű eb. Feje hosszú, elkeskenyedő. Stopja nincs. Orrtükre fekete. Szeme sötétbarna, füle fel- és szétálló. Törzse közepesen hosszú.

Farkát a háta fölé hajlítja. Testén nincsen szőr, kivéve a mancsait, a farkát - amelynek végén a szőrzet bojtot alkot - és fején található mulatságos szőrbóbitát. Bőre finom, lágy tapintású. Valamennyi ismert színváltozatban tenyésztik. Hosszú szőrű változata is van.Élénk.

Élénk és játékos
Közkedveltsége ellenére még mindig ritka jószág. Aranyos, élénk, játékos és ölelni való, gyerekek tökéletes játszópajtása.

A lurkókat azonban meg kell tanítani, hogy - bőre érzékenysége miatt - csak gyengéden játsszanak a kutyussal. Az intelligens és éber ebek közé tartozik, jelzőkutyaként is nagyon jól bevált. Emellett nagyon szeret mászni, ásni, de legfőképpen produkálni magát.
Nagyon tiszta állat, még "kutyaszaga" sincs, a bolhásság pedig egyáltalán nem jellemző a fajtára. Speciális gondozást csupán bőre miatt igényel. Csodát tesz a bőrével egy kis olajos masszírozás. A nyári napsütésben kenjük be naptejjel, ugyanis könnyen leéghet.

Forrás: www.kutya-tar.hu, www.kaszanicskennel.hu, www.alien.eoldal.hu

 

 

Memo

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.