2010. 04. 15. - 06:00

Korat macska - tekintete olyan, mint ''mézcsepp a lótusz levelén''

Korat macska - tekintete olyan, mint ''mézcsepp a lótusz levelén''
A legenda szerint, ha valaki belenéz egy Korat macska szemébe, azonnal meglátja a jövőt. A fajtára valóban rendkívüli szemek jellemzőek. Amikor először megpillantjuk a kiscicát, még égszínkék szemei vannak, két éven belül azonban foszforeszkáló zölddé válnak.
KoratAz Ajutthaja Királyság korából (1350-1767) származó, macskákról szóló verseskönyv egy Koratból, a távoli thai fennsíkról eredő ezüstöskék Si-Sawatról ír. A korat macskát az Egyesült Államok 1959-ben ismerte meg, és 1965-ben fogadta el önálló fajtaként. Az első párt 1972-ben vitték be Angliába, a fajtát pedig 1975-ben ismerték el a szigetországban. Mindenhol ritka.
A legenda szerint, ha valaki belenéz egy Korat macska szemébe, azonnal meglátja a jövőt. A fajtára valóban rendkívüli szemek jellemzőek. Amikor először megpillantjuk a kiscicát, még égszínkék szemei vannak, két éven belül azonban foszforeszkáló zölddé válnak, és káprázatos tekintetet kölcsönöznek a felnőtt macskának. Egy buddhista vers szerint a Korat macska tekintete olyan, mint "mézcsepp a lótusz levelén".Korat macska
A fajta kékesszürke színű, középméretű, feje szív alakú. Fülei egymáshoz közel helyezkednek el és kihegyesedők. Szőre rövid, testre simuló, de nagyon kellemes tapintású. Izmos testfelépítése, feszes vonalai erőt sugároznak. Szemei a fejéhez képest igen nagyok, felnőtt korban élénk zöldek
Kiélezett hallása és éles látása kiemeli a többi fajta közül: egyben azt is jelenti, hogy az egyébként nyugodt macska nem szereti a hirtelen jött erős zajokat és gyors mozdulatokat. A tenyésztők általában azt tanácsolják a cicákat kiállításra szánó gazdiknak, hogy egészen pici kortól szoktassák az erős hangokhoz; e nélkül nyugtalan és kiszámíthatatlan felnőtt macska lesz.
A Korat nagyon élénk és harcias cica. Szereti más macskák társaságát, de mindig Őőő az úr a játékban és a komoly döntéseknél is. Ezt a fajtát csak annak javasoljuk, aki minden nap rászán a cicára fél óra-óra kényeztetést, ugyanis ennek hiányában könnyen elvadul és öntörvényűvé válik.
Forrás: www.macskak.net, www.hotdog.huMemo

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.