2011. 03. 25. - 06:00

Kutya az autóban

Kutya az autóban
A legtöbb kutya szeret autóban utazni. Azonban – az emberekhez hasonlóan – a háziállatok számára is fontos, hogy biztonságban utazhassanak. Amennyiben állata fél az autótól, lassan hozzá kell szoktatnia ehhez. A kutyának először az álló autóban kell otthon éreznie magát.
Kutya az autóbanA legtöbb kutya szeret autóban utazni. Azonban – az emberekhez hasonlóan – a háziállatok számára is fontos, hogy biztonságban utazhassanak. A macskákkal ellentétben, amelyek szívesebben maradnak a már megszokott környezetükben (macskák a helyhez ragaszkodnak, hazatalálnak messziről is), a kutyák inkább a gazdához ragaszkodnak, a kutyák többsége kifejezetten szeret autózni és élvezi az autózást.

Amennyiben állata fél az autótól, lassan hozzá kell szoktatnia ehhez. A kutyának először az álló autóban kell otthon éreznie magát. Legjobb, ha ketten viszik a kutyát, ekkor egyikük foglalkozhat a kutyával, másikuk a vezetéssel. Ha kutyája gyomra az autózást nehezen bírja és hányingere támad, állatorvosa ad gyógyszert ennek megelőzésére. A legjobban bevált szer a Reisetablette (utazási tabletta), utazás előtt fél órával kell ezt beadni, a hatás kb. 6-10 óráig tart. Minden esetben, ha egyedül indul kutyájával útnak, főképpen, ha hosszabb távot kell megtennie, a kutya helye a hátsó ülésen legyen, és még jobb, ha szájkosarat is ad rá (ez természetesen fajtától is függ).Kutya az autóban Nagyobb kutyákat könnyen be lehet kötni a speciálisan kutyák számára készült biztonsági övvel. Legjobb, ha a leválasztott hátsó részben szállítja kutyáját. Ezzel elejét veheti olyan baleseteknek, amikor a vezetőnek hirtelen kell fékeznie, vagy más, váratlan esemény (pl. szembejövő gyors autó stb.) megijeszti a kutyát és a vezető nyakába esik, akaratlanul is megzavarva őt.Ha autóval utazik a család, érdemes gyakran megállni, akár 2 óránként, hogy a kutya átmozgathassa magát,hogy kicsit pihenjen.

Az út előtt nem tanácsos etetni és itatni, nehogy rosszul legyen. Inkább az útra érdemes csomagolni egy kis vizet. Az autóban nem szükségszerű bezárva, például boxban utaztatni a kutyát, létezik már olyan hám,amely a biztonsági övhöz csatlakoztatható, de kényelmesen és biztonságosan berendezhető a csomagtér is a kedvencek számára például elválasztó ráccsal. Soha ne hagyjuk a kutyát az autóban bezárva, nyáron már 5 perc alatt hőgutát kaphat! Még rosszabb időben se hagyd a kutyát a kocsiban 5-10 percnél tovább. Hagyd nyitva az ablakot annyira, hogy levegőt kapjon, de ne bújhasson ki rajta. Ha sétáltatod, tartsd pórázon, és sose engedd szabadon a benzinkútnál és forgalmas út mellett.Memo

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.