2011. 02. 11. - 18:55

Kutya az ember legjobb barátja!

Kutya az ember legjobb barátja!
A kutyák és az emberek történelme, már a kezdetektől összefonódott, de egy kérdés megválaszolatlan: mi választottuk a kutyákat, vagy a kutyák választottak minket? Talán mert génállományuk nagy mértékben hasonlít?
A kutya az ember legjobb barátjaA kutyák és az emberek történelme, már a kezdetektől összefonódott, de egy kérdés megválaszolatlan: mi választottuk a kutyákat, vagy a kutyák választottak minket?
Talán mert génállományuk nagy mértékben hasonlít? A kutya genómja azért került a kutatók érdeklődési körébe, mert az eb számos, az embernél is előforduló betegséget elkaphat. Így géntérképének ismerete segítséget jelenthet az egyes betegségekért felelős gének megtalálásában.
A kutyák az embernél valamivel kevesebb DNS-egységgel rendelkeznek – az embernél található 2, 9 milliárd egység között azonban számos funkció nélküli DNS-rész is található. Az emberi gének három negyede a kutyánál is megtalálható, az emberre jellemző többi gén valószínűleg az emlősök korai szétválása után fejlődött ki.
A kutya az ember legjobb barátja mikor szomorúak vagyunk akkor ők is szomorúak mikor pedig vidámak akkor ők is azok,minden kutya mikor látja gazdája el keseredettségét megpróbálja felvidítani gazdáját. A kutya az ember legjobb barátjaMikor éppen hazaérünk már jön is a kis barátunk és üdvözöl minket ugrálással és fark csóválással fejezi ki örömét és mikor látjuk hogy valaki ennyire szeret minket akkor döbbenünk rá tényleg ő a leghűségesebb barát. Sok kutya szeretettel gyógyít hiszem ők igazából ki is tudják fejezni mit is éreznek gazdájuk iránt.
A kutya őrzi a házat segít gazdájának vezeti őt mikor szüksége van,vele együtt érzi meg a rosszat és a jót átéli gazdája szomorúságát és e közben ügyel is ránk.Sajnos nagyon sok ember bánik a kutyával rosszul és sajnos egyre több az olyan mikor ki is löki,itt általában elpusztul a jószág vagy ha jobb eset van rá akkor valaki befogadja vagy bekerül egy sintértelepre,persze a kutya nem is érti miért történik ez vele hiszen gazdája viselkedése miatt ő szenved.Azt szeretném kérni aki olvassa ezt a cikket vagy mondja el barátainak:a ha már kutyát vállal akkor viselje a felelősséget és ügyeljen rá!
Forrás: www.kutya.miez.info, www.geographic.huMemo

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.