2021. 11. 25. - 10:30

Kutya koronavírus-tesztje lett pozitív Angliában

Kutya koronavírus-tesztje lett pozitív Angliában

Az ebeket sem kíméli a vírus - Első ízben fordult elő, hogy egy házi kedvenc Covid-19-tesztje pozitív lett az Egyesült Királyságban.

Pozitív lett egy kutya koronavírus-tesztje Angliában. Ez az első eset az Egyesült Királyságban, hogy egy ebnél mutatták ki a vírust.
 
Az egészségügyi tisztviselők szerint a kutyus elkapta a gazdájától kapta el a fertőzést, az állat jelenleg otthon lábadozik.
 
A kutyák körében előforduló esetek igen ritkák, nincs bizonyíték arra, hogy az ebek vagy más háziállatok továbbadhatják a vírust embernek - jelezte az Egyesült Királyság Egészségügyi Biztonsági Ügynöksége (UKHSA).
 
Nagyon ritka, hogy az ebek megfertőződjenek
Nagyon ritka, hogy az ebek megfertőződjenek
 
Az állati szőr csupán rövid ideig lehet a koronavírus hordozója – mutattak rá az orvosok.
 
„A fertőzött kutyát egy másik, ezzel össze nem függő betegség miatt kezelték és most gyógyul. Nagyon ritka, hogy az ebek megfertőződjenek, s általában csak enyhe klinikai tüneteket mutatnak. Néhány napon belül felépülnek” – mondta Christine Middlemiss, az Egyesült Királyság főállatorvosa.
 
A szakember hozzátette: nincs egyértelmű bizonyíték arra, hogy a házi kedvencek közvetlenül terjeszthetik a vírust az emberre.
 
Továbbra is szoros figyelemmel kísérik azonban a helyzetet és frissítik az állattulajdonosoknak szóló útmutatásokat, amennyiben a helyzet megváltozik.
 
L.A.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.