2010. 05. 27. - 06:00

Kutya - macska barátság!

Kutya - macska barátság!
Amióta világ a világ, a kutyát és a macskát híresen nagy ellenségnek tartják az emberek. Filmek vagy akár rajzfilmek történetének szolgált alapjául a köztük dúló harcok.
Kutya-macska barátságA kutatók vizsgálataikban olyan családokat tanulmányoztak, ahol együtt él a kutya és a macska, és figyelembe vették az állatok korát az első találkozáskor, a családba kerülés sorrendjét és az állatok nemét is.
Eredményeik szerint a békés kutya-macska együttélés kulcsa, hogy az állatok kellően fiatalok legyenek akkor, amikor megismerkednek a másik fajjal. Úgy találták, hogy ha a kuKutya-macska barátságtyák 1 éves koruk előtt találkoznak macskával, akkor a későbbiekben nagyobb valószínűséggel alakul ki a két faj között kölcsönös barátságos viszony. Macskáknál ez a periódus rövidebb, őket még 6 hónapos kor előtt érdemes bemutatni a kutyának, hogy ez a jó kapcsolat kialakuljon.
Döntőnek bizonyult még az is, hogy melyik állat volt az első a családban.
Az egyedüli kedvencként tartott kutyákat ugyanis, amelyek addig osztatlan figyelKutya-macska barátságmet élveztek, jobban megviseli egy új családtag érkezése, mint a macskákat, amik általában kevésbé kötődnek az emberhez. Azokban a családokban, ahol a macska volt az első, jobb kapcsolat alakult ki a két állat között. Egy izraeli kutatócsoport azt is megállapította, hogy ha elég korán kerülnek kapcsolatba egymással, akkor tökéletesen képesek megtanulni és értelmezni egymás jeleit.

Képzeljük csak el: egy pitbull meg egy házi cica... De ezt hagyjuk! Valóban vannak bizonyos fajták, amelyek képtelenek együtt élni. Ugyanakkor a közösen felnevelt macska- és kutyakölyök, vagy valamelyik faj felnőtt példánya a másik kicsinyeivel nagyon jól elvan, sőt nem egyszer elválaszthatatlan, örök barátság alakul ki közöttük.
Forrás: www.origo.huMemo

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.