2010. 07. 14. - 13:37

Kutya meleg van – ne feledkezzünk meg kedvencünkről!

Kutya meleg van – ne feledkezzünk meg kedvencünkről!
Ki jobban, ki rosszabbul tűri, de a legtöbb állat nehezen viseli a hirtelen jött meleget. Az állattartónak (ha gondos gazdaként akar eljárni) oda kell figyelnie állatai naptól való megóvására.A hőségtől állataink is szenvednek, nemtörődöm tartás következtében a nagy melegben az állatok el is pusztulhatnak.
A legtöbb kutya szeret úszni.Ki jobban, ki rosszabbul tűri, de a legtöbb állat nehezen viseli a hirtelen jött meleget. Az állattartónak (ha gondos gazdaként akar eljárni) oda kell figyelnie állatai naptól való megóvására.A hőségtől állataink is szenvednek, nemtörődöm tartás következtében a nagy melegben az állatok el is pusztulhatnak.

"Ha azt látjuk, hogy az állat intenzíven liheg, a nyelve állandóan kilóg a szájából, színe pedig sötétebb a megszokottnál, hőgutára gyanakodhatunk. A gyors folyadékpótlás és az állatorvosi segélykérés  életmentő lehet" - magyarázta a szakember. Hozzátette, ilyenkor folyamatosan locsolgassuk vízzel a kutyák és macskák testét.

A sétáltatás fontos a házikedvencek számára. Ezt érdemMeleges kora reggel és késő este elvégezni. A hűvösebb időpontra beütemezett séták a gazdák számára is jobban elviselhetőek. A legtöbb kutya szeret úszni. Érdemes egy-egy nagyobb séta alkalmával felkeresni a kijelölt kutyaúsztatókat, hogy négylábú barátaink is élvezhessék a nyarat.

Kedvenceinket gyakran szállítjuk gépkocsiban. Nyáron egy-egy autóban akár ötven fok fölé is emelkedhet a hőmérséklet. Mindig kapcsoljunk be ventillátort, az ablakokon is engedjük befújni a levegőt. Nyári melegben sem embertársaink, sem az állatok nem bírják a meleget, ezért ne hagyjuk őket bezárva az autóban.
Forrás: www.haziallat.hu

Memo

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.