2022. 12. 15. - 10:00

Kutyademenciát gátol egy új videójáték

Kutyademenciát gátol egy új videójáték

Meghökkentő: egy hongkongi startup cég kutyáknak segít csökkenteni a demencia kockázatát - videojátékok segítségével.

Már létezik videójáték az ebeknek is! A hongkongi székhelyű Joipaw startup alkotta meg, azzal a céllal, hogy kutyáknak segítsen megelőzni a demencia kialakulását.
 
A játékosokból és tudósokból álló csapat olyan videojátékot alkotott, amelyben egy vakondot kell – nyál-álló – táblagépen „elkapniuk” az ebeknek: a képernyőt orrukkal megérintve vagy megnyalva játsszák a játékot.
 
A táblagép mellett egy állítható magasságú állvány és automata falatadagoló is van, hogy a játék során adagolhassa azt a kedvencnek.
 
 
A Joipaw játék folyamatos kihívást jelent és serkenti a kutyák gondolkodási képességét, ami hozzájárul a demencia és más, ebeknél is kialakuló diszfunkciós szindrómák megelőzéséhez.
 
A cég megelőző jellegű kutyaegészségügyi szolgáltatást nyújtana - a kognitív és fizikai stimulációt egyesítik egy, kutyára szabott konzolon és egy hordható szoftverplatformon keresztül.
 
A hordható eszközök és a kedvencre igazított konzolok figyelmeztetik az állatok gazdáit a rendellenes viselkedésre vagy hajlamra, hogy elkerülhessék a súlyos egészségügyi problémákat.
 
„A kutya az eszközzel képes az igényeihez igazított, ösztönző videojátékokat játszani, a gazdi pedig láthatja, hogyan teljesít – s talán még a szomszéd kutyájával is versenyezhet” – jegyezte meg a kutatócsapat.
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.