2011. 11. 04. - 06:00

Kutyaeledel - avagy mivel tápláld kedvenced

Kutyaeledel - avagy mivel tápláld kedvenced
A kutya etetése odafigyelést és rendszerességet igényel. Jegyezze fel magának, hogy a tenyésztőnél a kutya mit és mikor, hányszor kapott enni. Első időkben tartsa magát ehhez a rendszerhez. Ha másfajta tápot akar adni, mint amit kutyája eddig evett, lassan keverje a tápot az addig fogyasztotthoz hozzá, így elkerülhetőek az emésztési zavarok.
Kutyaeledel - avagy mivel tápláld kedvencedA kutya etetése odafigyelést és rendszerességet igényel. Jegyezze fel magának, hogy a tenyésztőnél a kutya mit és mikor, hányszor kapott enni. Első időkben tartsa magát ehhez a rendszerhez. Ha másfajta tápot akar adni, mint amit kutyája eddig evett, lassan keverje a tápot az addig fogyasztotthoz hozzá, így elkerülhetőek az emésztési zavarok.

A kutyának szüksége van egy állandó étkezőhelyre, ahol nyugodtan és zavartalanul ürítheti ki tálját. Az etetőtál megemelése a kutya mellmagasságába hasznos, de nem kötelező.

1. A tápot (kivéve száraztáp) mindig kézmelegen adjuk.
2. Az etetőtálat minden evés után tisztítsuk meg.
3. Kb. 10 perc után vegyük el a kutya elől a tálat, ha maradékot hagyott benne, akkor azt is.
4. Nyáron a maradékot tároljuk hűtőben, vagy dobjuk ki.
Kutyájának mindenkor álljon rendelkezésére friss ivóvíz.

A kölyöknek adhat száraztápot, felönthető száraztápot, konzervet és házi kosztot is. Javasoljuk legalább 50%-ban száraz táp adását.

A konzerv maradék húsokból, növényi fehérjéből, és egyéb adalékanyagokból áll. Tartalmaz ezenkívül vitaminokat és ásványi anyagokat is. A kutyakonzervek víztartalma kb. 70-80%Kutyaeledel - avagy mivel tápláld kedvenced

A konzervek emészthetősége nagyon jó, és a fehérjék is igen jól hasznosulnak. A konzervvel való etetés drágább, mint a száraztáppal történő, valamint a kiürült konzervdobozok jelentős szemétmennyiséget is jelentenek.

Egy házilag főzött koszt, amennyiben kiegyensúlyozottan van összeállítva, szintén lehet jó kutyája számára. Ilyen kosztot összeállítani azonban drága és időigényes, ha mégis erre szánja el magát, olvasson a szakirodalomban utána.

Vigyázat: helyes házi koszt nem egyenlő a konyhai maradékkal!

A száraz tápok szárított húst, pelyheket és különböző gabonaféléket, zöldséget, ballasztanyagokat, ásványi anyagokat és vitaminokat tartalmaznak kiegyensúlyozott összetételben.

A száraztápoknál többnyire erősen érvényesül a minőségi tápok magasabb költsége ám ez nem minden esetben igaz.

A kutyák táplálásánál igen fontos szerepe van a megfelelő mennyiségű zsír bevitelének. Állati eredetű zsiradékok nagyobb mennyiségben is gond nélkül felvehetőek a kutya számára.Memo

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.