2016. 01. 17. - 18:29

Kutyahidegben is egészségesen

Kutyahidegben is egészségesen

Egyre keményebb a tél, a mínuszok egyre lejjebb csúsznak a hőmérőn, ezért fontos szót ejteni a kutyusokra leselkedő téli veszélyekről.

Sokan azt gondolják, hogy a szabadban tartott kutyák nem fáznak, nekik nincs szükségük különösebb gondozásra a téli időszakban, de hatalmasat tévednek. Mind a lakásban tartott, mind pedig a szabadban, az udvaron élő állatokat megviseli a hideg, ezért ebben az időszakban különösen oda kell rájuk figyelni.

A kutyaruha praktikus viselet
Nem szégyen a kutyaruha ha kedvencünk egészsége a tét

Azok a kutyusok, amelyek nem a meleg lakásban élnek, télen több kalóriát igényelnek, ezért az étkeztetésük során magasabb kalóriatartalmú ételeket kell számukra biztosítani. Fontos kihangsúlyozni, hogy a hóevés a kutyáknál csak szórakozás, az a folyadékpótlást nem helyettesíti. Ügyelni kell rá, hogy mindig tiszta víz legyen előttük, amely a nagy hidegben befagy ezért lehetőség szerint naponta többször kell cserélni. A szabadban tartott kutyák is fáznak a hidegben, ezrét fontos, hogy a tél során biztosítunk számukra fedett ólat, lehetőség szerint meleg takarót, amelyre a kutyus ráfekve, vagy akár belebújva melegíteni tudja magát.

Télen is legyen egészséges a kutya
A hó akár a gyereknek a kutyusnak is jó móka, de az egészséget náluk is szem előtt kell tartani

A lakásban tartott kutyusokra is oda kell figyelni, ha a hőmérő 0 fok alatti hőmérsékletet mutat. A rövidebb szőrű, kistestű kutyusok a hidegben könnyen megfázhatnak, ezért érdemes rájuk kutya pulóvert vagy kiskabátot adni. A hóevés nagyon mókás dolog, ám könnyen mandulagyulladáshoz vezethet, ezért figyeljük, hogy kedvencünk ne falatozzon sokat a jeges különlegességből.

Nem mindegy, hogy a hideg téli napokon hová visszük sétálni a kutyusokat. Főként a városban lakó kutyatulajdonosoknak kell ügyelni arra, hogy lehetőség szerint kerüljék el a sózott járdákat és utakat. A só ugyanis szétmarhatja a kutyus mancsát, ami nagyon fájdalmas lehet kedvencünk számára. A sétáltatás után mindig meg kell mosni a kutyus mancsait és érdemes a talpacskákat vazelinnel bekenni, ezzel megóvhatjuk a kiszáradástól és a berepedezéstől.

 

-BT-

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.