2018. 10. 11. - 15:52

Kutyákkal őrzik a méheket?

Kutyákkal őrzik a méheket?
A méhek megőrzése rendkívül fontos, hiszen az ételek java része nekik köszönhető. Egy  tulajdonos pedig gondosan ügyel a biztonságukra, méghozzá kutyájával. 
A méhészek világszerte azon munkálkodnak, hogy ne pusztuljanak el a méhek és továbbra is legyen mindenkinek jó minőségű méz otthonában. Életüket azonban nagyban befolyásolja az időjárás, de különböző betegségek is. Ilyen például az úgynevezett Foulbrood is, amely az egyik legpusztítóbb betegség, amely ellen megelőzéssel lehet védekezni.
 
kuty
Kutyákkal őrzik a méheket?
 
 A betegség egyébként baktériumok által terjed el. Ennek a kiszagolására tanította meg kis kedvencét egy méhész az Egyesült Államokban. A kutya pedig már a legkorábbi stádiumban észleli a baktérium jelenlétét, így a méhek is megmenthetőek.
 
 Információk szerint nagyon jó eredményeket értek, így már egy program is elindult. Szeretnének erre a célra minél több kutyát kiképezni, hogy megmentsék a méheket.
 
 
N.O.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.