2023. 03. 23. - 09:40

Küzdenek az alvással a cica- és kutyagazdik

Küzdenek az alvással a cica- és kutyagazdik

Nehezen alszanak éjszaka a macska- és kutyatulajdonosok – mutatott rá egy új tanulmány. A horkolás és a lábgörcsök is meglehetősen gyakoriak.

Nehezen tudnak elaludni a macska- és kutyatulajdonosok egy friss tanulmány eredménye szerint, amely 5 ezer ember bevonásával készült.
 
Kiderült, hogy a kutyatulajdonosok körében gyakori a horkolás, míg a macskagazdiknak nagyobb esélyük van a lábgörcsökre.
 
Emellett nehézséget okoz számukra az elalvás, tablettákra van szükségük hozzá vagy felébrednek alvás közben.
 
Küzdenek az alvással a cica- és kutyagazdik
Küzdenek az alvással a cica- és kutyagazdik
 
„A kutyák és macskák jótékony hatással lehetnek az alvás minőségére, mivel szociális támogatást nyújtanak az embernek – mondta dr. Lauren Wisnieski, a tanulmány vezetője. – Ugyanakkor, megzavarhatják az alvást.”
 
További kutatásokra van szükség, hogy megállapítható legyen, miért is okoztak alvászavarokat az állatok, a megfelelő kezeléseket csak ezután lehet kezdeményezni.
 
A Nagy-Britanniában a háztartások több mint fele rendelkezik háziállattal – jellemzően kutyával vagy macskával –, és a felnőttek háromnegyede nem alussza végig az egészség szempontjából ideális 7 órát éjszakánként.
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.