2010. 06. 24. - 06:00

Legendák a fekete macskáról!

Legendák a fekete macskáról!
A fekete macska szerencsétlenséget hoz, állítja a babona. Az ókori Egyiptomban ezek a cicák nagy tiszteletnek örvendtek, mert a boldogság színét a fekete testesítette meg. Sőt a macskakultuszt az istenekre is kiterjesztették.
fekete macskaA fekete macska szerencsétlenséget hoz, állítja a babona. Az ókori Egyiptomban ezek a cicák nagy tiszteletnek örvendtek, mert a boldogság színét a fekete testesítette meg. Sőt a macskakultuszt az istenekre is kiterjesztették. A macska megbecsült, szent állat volt.

A középkori keresztények viszont azzal vádolták az állatokat, hogy a boszorkányok cinkosai, csak az a macska számíthatott kegyelemre, amelyiknfekete macskaek legalább tíz fehér folt volt a nyakán. Ebben a korban rengeteg macskát - különösen feketét irtottak ki, mert hittek abban, hogy rontást hoz, és pestist okoz.

A babonákkal teli múlt következménye, hogy ma már viszonylag kevés fekete macska él a Földön. Az újkorban, a reneszánsz kor kezdetén a macskák elvesztették isteni és ördögi tulajdonságukat, közönséges háziállattá váltak. A macska és az ember barátsága egyre szorosabbá vált, ám a fekete macska babonája tovább él. 

Az Egyesült Államokban és Franciaországban a szerencsétlenség jelképének tekintik, viszont Belgiumban és Angliában a szerencse hordozója.
Forrás: www.macska.network.hu, www.nana.huMemo

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.