2018. 10. 20. - 12:00

Lehet laktózérzékeny a macska?

Lehet laktózérzékeny a macska?
 Sokaknak egyértelmű, hogy a cicák tejet isznak. Ez azonban nem mindig van így, sőt. Legtöbbjük inkább a vizet választja. 
Természetesen amikor megszületnek a kis kedvencek anyatejjel táplálkoznak, azonban később elhagyják azt. Tulajdonképpen az ember az egyetlen, aki felnőtt korban is fogyaszt tejet, pedig tudósok szerint az érett szervezetnek nem tesz jót. 
 
Macska
A macska is lehet laktózérzékeny
 
A közelmúltban kiderült, hogy nemcsak a gazdik, de a cicák is szenvedhetnek allergiában. Persze sokuk szereti a tejtermékeket, de a laktóz ugyanúgy káros lehet az ő számukra is. Ez csakúgy, mint az embereknél náluk is hasmenés formájában jelentkezik. A szervezetük egyszerűen nem tudja feldolgozni a tejet. 
 
A szakemberek úgy vélik, hogy náluk ez egy természetes folyamat. A gazdiknak pedig azt tanácsolják, hogy tej helyett lehetőleg vizet adjanak a bársonytalpúaknak, hiszen azzal biztos, hogy nem ártanak nekik. 
 
N.O.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.