2011. 03. 18. - 18:59

Macska pórázon

Macska pórázon
A kijárós macskákra fölösleges pórázt kötni (de egy címmel és telefonszámmal gravírozott nyakörv, vagy chip nem árt), a szabadon kalandozó állat magától is hazatalál. Azonban egy szobában nevelkedett macskát nem engedhetünk ki csak úgy, felelőtlenül az utcára, hiszen nincs felkészülve a rá leselkedő veszélyekre.
Macska pórázon A kijárós macskákra fölösleges pórázt kötni (de egy címmel és telefonszámmal gravírozott nyakörv, vagy chip nem árt), a szabadon kalandozó állat magától is hazatalál. Azonban egy szobában nevelkedett macskát nem engedhetünk ki csak úgy, felelőtlenül az utcára, hiszen nincs felkészülve a rá leselkedő veszélyekre. Ám a szobacicák sincsenek örök bezártságra kárhoztatva: csak egy megfelelő méretű hámra, és egy jó pórázra van szükségünk, és máris nekivághatunk macskástól a világnak.
Az egyre divatosabb macskasétáltatáshoz nem minden cica jó alany. Nem csak a cica személyiségétől, de fajtájától is függ, hogy meg lehet-e tanítani pórázon sétálni. Egyes macskafajták, mint például az orosz kék macska, a himalája macska, a sziámi vagy a burmai macska sokkal könnyebben szokik pórázhoz, mint egy házimacska, vagy egy perzsa cica.Macska pórázon
Hogyan szoktassuk pórázra a macskát?
Manapság minden állatkereskedésben és nagyobb áruházban találni a sétához szükséges felszerelést. De a kényelmes, címkével ellátott nyakörv, hám és póráz még nem elég, hozzá is kell szoktatni a macskát. Lehetőleg minél hamarabb, úgy 3 hónapos kora körül kezdjük el hozzászoktatni a nyakörv, vagy a hám viseléséhez, és ha már eltűri magán, próbáljuk meg a lakásban sétáltatni. Ha már vidáman bóklászik a szobában, minél hamarabb vágjunk neki a kinti világnak: kezdetben csak  rövid szakaszokat tegyünk meg a cicával, később azonban fokozatosan hozzászoktathatjuk a nagyobb távolságok megtételéhez. Ha már ez is megy, jöhetnek a a forgalmasabb utak is. De ezt hagyjuk a legvégére, és nem is biztos, hogy a macskahajlandó lesz rá, mert nehezen tűri az erős zajokat.Memo

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.